MUSTANG MACH-E PUNJENJE

Sve što treba da znate o punjenju svog Mustang Mach-E.

MUSTANG MACH-E PUNJENJE

Imate niz opcija za punjenje. Za kućno punjenje, možete jednostavno priključiti Mustang Mach-E u redovno napajanje. Alternativno, opcioni Ford Connected Vallbok obezbeđuje brže punjenje kod kuće, za punu bateriju preko noći. Koristite FordPass aplikaciju za pametne telefone da biste upravljali rasporedima kućnog punjenja, tako da je vaš električni automobil spreman za pokret kada ste vi.

FordPass takođe može da locira pogodne javne tačke za punjenje duž vaše planirane rute, koje možete da delite sa svojim navigacionim sistemom. Takođe dobijate pristup mreži BlueOval™ Charge Netvork, sa više od 300.000 javnih stanica za punjenje širom Evrope, sa preko 16.000 dostupnih u Velikoj Britaniji. Plus, IONITI brza DC BlueOval™ mreža za punjenje, sa preko 1.600 punjača velike snage na evropskim lokacijama.

Utičnice i kablovi za punjenje

Mustang Mach-E dolazi sa dva kabla za punjenje: jedan za punjenje kod kuće, drugi za punjenje u javnosti. Za kućnu upotrebu, univerzalni kabl za punjenje ima adapter tako da se možete uključiti u kućnu 3-pinsku utičnicu. Takođe dobijate kabl za korišćenje na javnim stanicama za punjenje naizmeničnom strujom, jer nemaju sve ugrađene. Sve javne stanice za punjenje DC velike snage imaju posebne, ugrađene kablove za punjenje, tako da ne morate da ih nosite za njih.

PUNJENJE KOD KUĆE

Punjenje vašeg Mustang Mach-E kod kuće je jednostavno kao i punjenje pametnog telefona. Jednostavno se uključite u uobičajenu zidnu utičnicu pomoću Fordovog univerzalnog kabla za punjenje koji se isporučuje uz vaše vozilo.

Alternativno, opciona tačka za kućno punjenje Ford Connected Vallbok nudi veću pogodnost sa bržim vremenom punjenja od kućne utičnice. Takođe je dizajniran da radi sa aplikacijom FordPass, tako da možete daljinski upravljati svojim rasporedom punjenja.

PUNJENJE KOD KUĆE

Ford Connected Vallbok je opciona tačka za kućno punjenje i vaša najbrža opcija kućnog punjenja. Može da dopuni preko 20 milja dometa svakog sata, a potpuno punjenje će završiti preko noći. Možemo pomoći da organizujemo instalaciju Ford Connected Vallbok-a preko našeg specijalizovanog instalatera British Gas-a.

KUĆNA UTIČNICA

Isporučeni Ford univerzalni kabl za punjenje može se uključiti u normalnu kućnu utičnicu. Punjenje je domet od oko 8 milja na sat† i korisno je kada ste odsutni u poseti prijateljima bez ikakvih mogućnosti za punjenje.

Kao i kod Ford Connected Vallbok-a, preporučujemo da konsultujete kvalifikovanog električara da proveri sve utičnice koje nameravate da koristite za punjenje automobila.

Prikazani su kablovi sa specifikacijama EU. Industrijski konektor je dostupan kao opcioni dodatak uz doplatu.
VREME PUNJENJA KOD KUĆE

Uporedite koliko bi vremena trebalo da se napuni vaš Mustang Mach-E, koristeći normalnu kućnu utičnicu i Ford Connected Vallbok.

KUĆNA Utičnica (3 PIN)
FORD CONNECTED WALLBOX

BLUEOVAL™ CHARGE MREŽA 300.000 STANICA I BROJI…

PUNJENJE U JAVNOSTI

Opremljen i za punjenje naizmeničnom i jednosmernom strujom, Mustang Mach-E će imati 5 godina besplatnog pristupa mreži za punjenje BlueOval™, sa više od 300.000 dostupnih punjača širom Evrope – i raste.

Ford je takođe osnivač mreže za brzo punjenje IONITY, sa 400 stanica za punjenje i preko 1600 punjača velike snage dostupnih na glavnim autoputevima širom Evrope. Ove tačke brzog punjenja mogu dodati do 73 milje dometa vožnje za samo 10 minuta.

IONITY MREŽA ZA PUNJENJE

IONITY mreža pruža najbrži način punjenja. Punjači velike snage DC (150 kV) mogu da isporuče oko 73 milje za 10 minuta†. Idealno za kratka odmorišta na autoputu, gde možete brzo da dopunite svoj domet dok na brzinu popijete kafu ili pojedete.

JAVNI PUNJAČI

Javna mesta za punjenje su odlična kada ste napolju i mnoga nude brže punjenje nego kada ste kod kuće. AC Javna punjenja isporučuju 10-80% punjenja za 7,2 sata. Dok DC punjači (50kV) mogu dati 10-80% napunjenosti za 90 minuta. Savršeno kada treba da punite u pokretu.

PRONAĐITE PUNJAČ

Mustang Mach-E olakšava upravljanje dometom baterije vašeg električnog automobila dok ste u pokretu. Povezivanje zasnovano na oblaku daje sveobuhvatne rezultate pretraživanja odredišta. Dakle, možete planirati svoje rute tako da uključujete najpogodnije javne tačke za punjenje. Lako pristupajte funkcijama preko ekrana osetljivog na dodir SYNC 4 ili korišćenjem izuzetno jednostavnih glasovnih komandi kao što su „hej Forde, nađi mi mesto za punjenje

PLANIRAJTE RUTU

Ključna FordPass karakteristika za Mustang Mach-E je EV Planer putovanja. Kada tražite odredište, sistem prikazuje vaš trenutni status napunjenosti i preostalu udaljenost vožnje. Može čak da predloži i pogodne javne lokacije za punjenje duž vaše planirane rute, ako je potrebno, i može automatski da uračuna ova zaustavljanja punjenja u putovanje kako bi optimizovao domet, efikasnost, vreme putovanja i komforne pauze.
VREME JAVNOG PUNJENJA

Uporedite koliko bi vremena trebalo da se napuni vaš Mustang Mach-E, koristeći tri različite vrste javnih punjača.

11kW PUNJENJE
50kW PUNJENJE
150kW IONITY PUNJENJE

DO 280-379 MILJA OPSEGA

Rezultati VLTP testa

Katalozi i cenovnici

Više informacija i aktuelni cenovnik modela.